ARTIKLAR
   
 

Ulvsundahunden
Vi fick många påringningar i november-december om en schäferlik lösspringande hund(Lady) i Ulvsunda.
Vi kontaktade Chans-Hund (Ingrid Sunding), som åkte dit och träffade Helene och andra kvinnor, som
hade gjort iordning en liggplats och gav hunden mat. Men de kom inte närmare än 10 m, för då sprang hunden iväg. Detta pågick i 3 mån trots att alla myndigheter visste om det. Ägaren hade friköpt hunden från Cirkusen Brazil Jack, men den hade smitit ut, och infångades av Nacka-polisen, som forslade den  till Hundstallet, men den smet igen på deras trappa.

Djurskyddsinspektör Lena Lillnor på Miljöförvaltningen beslutade om omhändertagande genom polisens försorg, men den var svår att fånga in igen, Det blev tal om både fälla och bedövningspil, men så började hunden att löpa, och då kunde en dam med hanhund
koppla hunden och polisen forslade den igen till Hundstallet och där är den nu för att omplaceras.

 

 

 

Thailandresa
I januari gjorde vi en resa till Krabi i Thailand, där är mycket turister och många från Sverige.
Vi hittade en lokal båtsman, som skjutsade oss till olika öar, där det fanns vilda djur. Bl.a. till Poda Island där det fanns halvvilda Makakeapor. Vi hade med oss en bananklase som vi tänkte locka aporna med. Vi ställde ifrån oss våra kassar på marken ett ögonblick, och vips var hela bananklasen stulen av en snabb och tjuvaktig apa. Han satt sedan i godan ro och åt upp alla bananer uppe i ett träd (se bild) och hade maten för dagen ordnad. På en annan ö sökte vi skugga under ett träd, och plötsligt började det regna ner halvätna frukter över oss. Det var flera familjer ,med både små och stora vilda apor, som svingade sig lätt bland grenarna, för att komma åt frukterna.


 

 

Det finns även elefanter på ön som används till trekking, som vi blev erbjudna, men vi tackade snällt nej, när vi såg hur stora de var, vi matade dem istället med bananer som de tacksamt tog emot (se bild)
 
Hundar och katter går fritt omkring och får sig en matbit här och där i affärer och restauranger, och vi har inte sett någon som varit elak mot djuren.
Vi förflyttade oss till Koh Lanta, där många svenskar bor, det finns t.o.m  en svensk skola där..
Vi tog en tur med en jeep eftersom vägen är dålig till Nationalparken längst i söder. Vi gick upp till en fyr,
med vidunderlig utsikt, och där svävade stora örnar över våra huvuden. De hittar mat i de fiskrika vattnen runt omkring. Vi gick en naturstig och fick se skymten av en varan och några apor.

 

Sammanfattningsvis så fanns det inte så mycket djur i Krabi, inga djurparker. Hundar och katter går ju lösa och många hundar söker svalka i havet (se bild) och gillar att rulla sig i sanden. Hundarna är ju okastrerade och om det blir för många, el aggressiva hundar så tas de bort efter turistsäsongen.
Det gäller väl även katter som är småväxta och ser roliga ut med ovanliga färger (se bild).

 

   

Hemma
Som vanligt har våra kattombud tagit hand om lösspringande dumpade katter och de är placerade i nya hem eller finns på kattstallet i Åkeshov
Som vanligt tackar vi för små och stora gåvor och önskar alla våra läsare en fin vår

Från styrelsen, genom Rolf och Inga